Välkommen

Följ med min blogg om lantlig ljus inredning, trädgård och sådana saker som förgyller vardagen!

onsdag 30 juni 2010

Vilken milstolpe

Äntligen får jag ändra min lista till höger med vad jag drömmer om. Räcket är klart lika så dräneringen.

torsdag 24 juni 2010

Underbara blommor

Härlig kvällspromenad i mammas trädgård resulterade i denna vackra bukett!

Gjutit

Jag och min kära svägerska stod några timmar för ett par dagar sedan och gjöt för glatta livet. Det blev klot mattor löv krukor mm. Helt beroende framkallande! Här la jag några betong löv bland kryddorna.

Det tar sig!

Nu är allt målat avenboken är på plats runt om. Krukan jag gjutit passa perfekt med lite randgräs. Ska lägga in en bättre bild på krukan och mattan senare. Hoppas ni får njuta av den varma solen idag. Kram

Köksträdgård


Jag är en impulsiv person som vill göra mycket men fort. Det är inte alltid de bästa egenskaperna man kan ha då man renoverar hus eller planerar trädgård (Varje fall tycker inte min sambo det). Men nu känns det som att vi faktiskt har gjort grunden på trädgården mycket grundligt och ordentligt. Jag har bestämt mig för att inte börja med en massa rabatter innan de stora sakerna är på plats det vill säga parkering, häckar, staket mm.
Sista tiden har vi mest kört grus och jord så tråkigt men nödvändigt.

Tur att vi får hjälp av vår underbara son.

I varje låda får det plats ungefär en och en halv släpkärra jord och då är de inte helt fulla. De är stora men jag har tänkt ha potatis i en och rabarber i hörnet av en annan så de kommer nog att gå åt.Jag har inte tänkt odla något i år utan gör allt klart inför nästa säsong ev så vitlök i höst. På den öppna kortsidan mot åkern blir det rött plank med ett öppningsbart fönster. I mitten av lådorna ska det vara sten och en kruka.


I går kväll efter ett antal skottkärror jord satt jag ner och drömde mig bort med ett glas vin. Tänk vad det är härligt att vara ute så här års.

onsdag 23 juni 2010

Köksträdgård


Vi håller på och anlägger en köksträdgård i hörnet av vår tomt. Här stod tidigare två syrenbuskar och två rosenbuskar alldeles ihop klämt vilket ledde till att ingen av dem växt särskilt bra. Bror min hjälpte mig att flytta runt buskarna till bättre ställen. Sedan grävde han bort grässvålen och jämnade till marken. Såg onekligen ganska roligt ut när han lyfte upp hela syren busken. Trodde aldrig att den skulle ta sig men nu har den bott på nya stället ca 2 veckor och ser jätte fin ut.

Sedan har jag lagt på markduk och byggt stora odlings lådor, de laseras svarta det blir så bra!!

tisdag 22 juni 2010

Äntligen!

Efter allt slit med jord och grus känns det så roligt att få ta fram krukor och allt annat som stod runt huset innan maskinen gjorde entré. Det har hänt ganska mycket ute sista tiden, har anlagt en köks trädgård gjutit en massa, lagt nytt grus mm. Inne får vänta lite kram sandra

torsdag 3 juni 2010

KAOS!!

Rädda det som räddas kan!

Här hemma råder kaos dvs dränering! Min underbara bror slet som ett djur i lördags och söndags med ett gräva upp runt huset. Så nu är det vår tur, vi målar tätningsmassa, lägger rör, putsar sprickor, och sätter isolerings skivor. Det är en massa jobb men mycket lärorikt och så skönt att få jobba ute efter vinterns inomhus projekt.

Har planer på att sätta min bror i lite mer jobb innan maskinen åker här ifrån. Skulle vilja flytta lite stora buskar, ev få hit en liten björk om det är möjligt. Sen ska han få gräva bort gräsmattan i ena hörnet av tomten där jag ska anlägga en köksträdgård med grus, sten, och uppbyggda lådor.


Ha det så fint i solen Kram Sandra